STOCKhouse

STOCKhouse

STOCKhouse was developed in response to growing societal trends demanding greater speed in everyday activities. That speed can take the form of faster transportation, faster access to information and faster communication. STOCKhouse has been designed to provide a living space for those who wish to find respite from those conditions. With that in mind, the house is ideally fitted for a couple entering retirement but can easily accommodate anyone who hopes to enjoy a slower life. 

STOCKhouse is designed to endure over time as a family heirloom, which will in turn also house family valuables—whether they be artifacts, family recipes, or memories and stories. Each space in the house has been charged with a velocity, slow or fast, which is reinforced by its location in the building and the materials with which it has been clad. The high velocity areas include circulation space and the guest room, while the areas of the house which are designed to promote storing and sharing, including the family room, kitchen, master suite and archive, have been demarcated with a lower velocity.

Bahjí Administration & Maintenance Facility

Bahjí Administration & Maintenance Facility